Producer 1., 2. og 3. gang

home > e > review > producer [VER. 19.MAY.2003]

Af Morten Pors Nielsen, mpnSTOP@SPAMetiro.com — Morten fra etiro.com skriver her historien om Producer - det hedengangne Vizion Factory's flagskib, der nu har fået nyt liv og navn - Reactor XC :)

Producer

Da Vizion Factory E-Learning A/S gik konkurs ejede man rettighederne til den software (Producer og Producer 2), der var udviklet i huset og i den sidste periode sammen med Olicom i et joint venture, der hed Transynergy A/S. I samarbejde med Børsen besluttede en del af ejerkredsen i Vizion Factory A/S (holding selskabet bag Vizion Factory E-Learning A/S) at købe aktiverne i konkursboet sammen med Børsen e-Learning. Det blev besluttet, at Børsen skulle overtage indholdsproduktionen - herunder de eksisterende kunder - og at Vizion Factory NewMedia og Michael Gaardboe skulle overtage softwarerettighederne.

Med henblik på at færdiggøre udviklingen af Producer 2 etableredes i sommeren 2002 et selskab, Etiro ApS, med folk fra udviklingsafdelingen i VF.

Da vi genoptog arbejdet på Producer 2 i september 2002, gjorde vi noget som vi længe havde haft lyst til: Vi ændrede specifikationen på Producer 2 således, at vi i den nye specifikation tog udgangspunkt i SCORM 1.2 som teknisk-strategisk platform. Vi tror på SCORM - både som en teknisk standard og også som en vision for et "knowledge market".

ReactorXC

Nu er produktet færdigt i sin første version. Navnet er blevet et andet: Reactor XC Professional V1.0. Det er en multi-medie editor, der fremstiller SCORM konformt indhold til brug på SCORM LMS systemer eller i Microsoft LRN frameworket. Indholdet er fremstillet med brug af Microsoft web teknologierne HTML+TIME og VML,. og giver indholdsudvikleren mulighed for at lave undervisning med dynamisk grafik og interaktivitet uden at det kræver en plugin på brugerens maskine.

Vi ønsker at tilbyde markedet et produkt til fremstilling af e-learning, der er prissat som gængse ikke-dedikerede multimedie værktøjer som eksempelvis Macromedia Flash eller HTML editorer som Adobe GoLive! eller Macromedia Dreamweaver.

Det andet produkt, Etiro LMS, er en historie for sig. Det er færdigt om et par måneder, og bliver komplementært til Reactor XC:

Et billigt (men SCORM kompatibelt (red.)) LMS til små og mellemstore virksomheder, der ønsker at arbejde med e-learning som værktøj i uddannelsen af medarbejdere. Det bliver plugin baseret, så man kan tilføje LMS funktionalitet blot ved at placere en plugin på serveren. Det kunne for eksempel være en plugin, der udvider LMS'et til at kunne fungere som et kommercielt lærings-repository med net-betaling for indholdet.

Produktbeskrivelse, ReactorXC (JAN 05: link removed, Etiro's site closed)


More reviews?

Har du kendskab til relevante bogudgivelser, e-læringsapplikationer og lignende, er du velkommen til at foreslå materiale.

Det er også muligt at få din anmeldelse publiceret på linqx|dk.

>>> Jeg foreslår...

Hvorfor anmeldelser?

Målet med denne sektion er først og fremmest at skabe et levende arkiv med anmeldelser af forskellige elæringsapplikationer, som er af relevans for udviklingen på e-læringsmarkedet.

Meningen er at

- skabe et websted for anmeldelser af e-læringsapplikationer og bøger;
- forholde relevante aktører fordele og ulemper ved eksisterende e-læringsapplikationer;
- dokumentere udviklingen indenfor feltet.

Redaktionelt satses der på, at interesserede udviklere vil sende kopier eller demoer af nuværende eller kommende applikationer.

review