Go to frontpage of www.linqx.dk

BRIEF ID #20060511

Vækst, igen

Med en vækst på næsten 50% og et resultat før skat på 2,9 mio. kr. demonstrerer Courseware Scandinavia A/S nu, at e-learning branchen for alvor vejrer morgenluft. Direktør Svend Hansen fra Courseware skriver i en kommentar til linqx|dk, hvordan Courseware har fået succes i en ellers presset markedssituation.

Kommentar: Morgenluft


ANNONCE

Raptivity: Interaktive moduler til din e-learning Raptivity logo

Raptivity er verdens første værktøj til at skabe interaktivitet i e-learning – uden at du skal være programmør! Raptivity har 110 spændende skabeloner, som du let kan tilpasse og indsætte i din e-learning, dine web-præsentationer mm. Interaktvitet øger kursistens/læserens interesse og engagement – Du ikke behøver at kunne programmere, men blot tilpasser skabelonerne til dine egne behov. Du kan fx lave krydsord, drag and drop og meget mere.

Kig ind på vores hjemmeside og se eksempler på kurser og interaktivt indhold, du selv kan tilpasse til dine behov. Download en gratis demo, og prøv selv, hvor nemt det er.

I maj og juni har vi et særligt ”rapid e-learning” pakketilbud med forfatterværkktøjet Lectora og Raptivity mm. Husk vi har særlige skolelicensordninger!

For mere information:WorkWiser Danmark ApSX-file

Links en masse: Det er ikke kun linqx|dk, der leverer gode links - selvfølgelig. Drengene fra "www tools" er effektive når det gælder om at samle og kategorisere lister med links, bl.a. om video og læring og blogs i undervisningen. (10MAJ06 / 14APR06)

Raptivity: Nyt værktøj i dansk distribution. Raptivity, der er et amalgam af Rapid og Interactivity, giver ikke-programmeringsvante udviklere mulighed for at indbygge interaktive e-learning moduler i e-læringsmaterialer. (10MAJ06)

E-learning Monitor 2006: Institut for Konjunktur-Analyse gør i sin tredie analyse af e-læringsmarkedet status for 2005. Samtidigt ser Instituttet fremad. Analysen er lavet pba. spørgsmål blandt offentlige og private organisationer om deres brug af og forventning til e-læring. Læs uddrag af undersøgelsen. (5MAJ06 / 31MAR06)

Dansk pionerløsning: Århus Købmandsskole og Ementor er gået sammen om at udvikle en integreret intranet- og Learning Management løsning til skolens elever, undervisere og administrativ personale. Løsningen er efter sigende "en af de første løsninger herhjemme, der integrerer intranet og learning management." (5MAJ06)

E-learning Nordic 2006: Netop publiceret analyse viser, at it har en positiv effekt på skolernes overordnede mål – at forbedre elevernes læring. Men undersøgelsen indikerer også, at "it’s potentiale ikke udnyttes fuldt ud på alle skoler. Brugen af it som et værktøj til pædagogisk udvikling er ikke i fokus, og effekten af it på videndeling, kommunikation og skole-hjem samarbejde er kun moderat." (3MAJ06)

Materialeplatformen: Undervisningsministeriet, skolebogsforlagene og øvrige producenter lancerede den 26. april et katalog over danske læringsressourcer - den såkaldte nationale materialeplatform. Formålet er at skabe et samlet overblik over udbuddet af læremidler, så man fx kan "sammensætte et forløb, hvori flere typer materialer indgår." (1MAJ06)


5 års fødselsdag: Ingen tåbelige tilbud her, bare hårdt arbejde...

linqx|dk har nu været i luften i 5 år. Siden starten i maj 2001 er der i dag hen ved 1000 artikler i databasen, alle med en unik, redaktionel vinkling. Alt indhold på linqx|dk er dateret, frit tilgængeligt, og handler altid om "e-læring". Der er rundt regnet 2 gange så mange eksterne links, der løbende afprøves og modificeres.

Nær-daglige opdateringer, kvalitet og dermed optimal troværdighed sikrer, at 800 læsere fortsat orienterer sig via nyhedsbrevet. En del falder fra, som følge af nye e-post adresser, men nye læsere kommer heldigvis hele tiden til. Dagligt har linqx|dk omkring 400 unikke besøgende. Med en google-rating på 4, får linqx|dk ofte en fordelagtig placering ved online søgninger - prøv selv, fx "e-læring dk"...

Mere: About linqx|dkUformel, online læring: "/fremtidensarbejde tager pulsen på, hvor det danske arbejdsmarked er på vej hen. Her får du tip til, hvordan du kan være med til at forme dit fremtidige arbejde og din arbejdsplads." Læs en kort kommentar til denne spændende ressource - et blandt uendeligt mange, som forskellige portaler næppe nogensinde får med i diverse oversigter over online ressourcer (14APR06)

Innovationspris: Undervisningsministeriet har kåret @ventures som landets bedste, "lille innovative virksomhed". Det skete ifm. det såkaldte Innovation Cup. Innovation Cup 2006 er de første danske mesterskaber i innovation. (1APR06)

Markedskonsolidering: Danware Data A/S, Danmarks eneste børsnoterede e-learning selskab, har købt Cursum - og for ikke så længe siden Etiro. Således har Danware købt rettighederne til og viden om dels forfatterværktøjet Reactor XC (Producer) og LMS'et Cursum. Cursum nåede inden annoncering af Danware's køb at indgå et strategisk (dvs. langvarigt) samarbejde med Børsen (23MAR06 / 4MAR06)

Podcasting ii: Det er ikke kun SDU, der pod-caster... På Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet arbejdes der ligeledes med podcasting i forbindelse med e-læring. Fakultetet har et ret avanceret AV/ITV-miljø, der igennem mere end 20 år har samarbejdet med forskere og fag omkring anvendelse af video og lyd i undervisningen. (6MAR06)

Go: Alle nyheder i x-file

Næste nyhedsbrev - det sidste før sommerferien - forventes udsendt medio juni 2006.

Venlig hilsen

linqx|dk

Jesper HundebølRedaktionen modtager løbende nyhedstips, forslag til artikler og lignende fra læserne, men aldrig nok! Via linqx|dk får du mulighed for at komme til orde og nå ud til 800 registrerede læsere af nyhedsbrevet og omkring 400 daglige besøgende: Carpe Diem ;-)linqx|dk støttes af flere af branchens respekterede aktører: Courseware, MOCH, Mercantilius, DanskMedieDesign, COMONTO, Skolemedia, EasyLearning, MindMakers, Ladegaard, WorkWiser, E-lokaler, FLUID, TV Pro, Nyt om Efteruddannelse og VidenDanmarkE-post adresser og andre personlige information er og vil aldrig blive solgt, udlejet eller på anden måde bekendtgjort andre. Postlisten er pasord beskyttet og anvendes udelukkende til korte, en-vejs briefs fra linqx|dk.

Hvis du ikke ønsker dette nyhedsbrev eller du mener, du har modtaget det ved en fejltagelse, kan du automatisk ændre din abonnementsstatus.