Go to frontpage of www.linqx.dk

BRIEF ID #20061206, No. 46, 2006 (ISSN 1603-5771)

Nyhedsbrevet sendes i dag til 827 registrerede læsere. Velkommen til 20 nye registrerede brugere :-)
Ifølge server loggen er der de seneste 6 måneder (maj-nov 2006) registreret i gennemsnit 356 unikke brugere/dag.

Reviews

Lars Qvortrup har netop udgivet bogen ”Knowledge Education and Learning – E-learning in the Knowledge Society". Fire videns-, undervisnings- og læringskategorier er gennemgående i bogen, der også giver et bud på fire aktuelle e-læringsparadigmer. Bogen, der er skrevet på engelsk, er en bearbejdning af især "Det hyperkomplekse samfund" og "Det vidende samfund", men to kapitler, dels en fortolkning af Niklas Luhmann posthumt udgivne pædagogiske teori, dels en om medier og mediepædagogik, er helt nye.

Go: E-learning in the Knowledge Society

For nyligt deltog jeg i en online videokonference (Breeze, macromedia – via Forskningsnettet) på omkring 2 timer. Jeg har tidligere deltaget i lignende møder, men denne var vi hele seks personer, og alle deltagere var udstyret med webcam og mikrofon/øresnegl. Deltagerne sad rundt om i det ganske land, bag skærmen, med en bredbåndsforbindelse. De fleste, men desværre ikke alle, havde afprøvet systemet et par dage i forvejen, for at teste faciliteterne og eget udstyr, opkobling mm.

Go: Online videokonference i Breeze


ANNONCE

Lectora2007: Verdens bedste forfatterværktøj er blevet endnu bedre!

Lectora 2007 er et endnu hurtigere, endnu nemmere og endnu mere robust, forfatterværktøj end nogensinde før. Med mere end 50 nye features der giver dig mulighed at udvikling e-learning indhold hurtigt. Lectora 2007 reducerer mange opgaver til enkeltklik med musen og sparer dig produktionstid. Læs mere om de mange nye features på www.workwiser.dk.

Du kan opgradere din eksisterende Lectora 2006 for 50% af nyprisen Har du ikke Lectora endnu? Køb Lectora 2006 inden jul og få 5% rabat samt en gratis opdatering til Lector 2007 til januar Særlige ordninger for uddannelsesinstitutioner – kontakt os for nærmere information For mere information: WorkWiser Danmark ApS

For mere information: Work Wiser Danmark ApSAs it happens

next2006. Innovation Lab har netop afholdt en nordisk "Exceptional Trendshop" hvor flere end 100 nyskabelser blev præsenteret. Blandt de læringsrelaterede nyheder var bl.a. mobiltelefonen, der reagerer på tilt og bevægelse, nye 3D briller, lokationsbestemte spil, augmenterede digitale lag, osv., samt en ny, mixed reality platform til læring og oplevelser. (5DEC06)

eLearning Papers. EU Kommissionen og folkene bag elearningeuropa.info portalen har netop lanceret en ny, digital service. eLearning Papers. Vol. 1 er landet, med foreløbigt 5 snakkende, diskuterende, påpegende, skitserende, artikler - der nota bene ikke fremstår synderligt ambitiøse, endsige tematisk eller på anden måde sammenhængende... (1DEC06)

eTwinning. Ifølge UNI-C er eTwinning initiativet blevet en succes. Landets skoler samarbejder fagligt og tematisk via informations- og kommunikationsteknologi som mail, lyd- eller videokonferencer, chat, elektroniske fora, websider eller e-læring. (27NOV06)

Skype; Breeze. Jeg eksperimenterer i øjeblikket med online møder, dels via Breeze, dels via Skype og Festoon. Det er der kommet en review ud af (følg link ovenfor) og en kort notits om sidstnævnte systemer... (23NOV06)

339 tips om LMS. The eLearning Guild har frigivet en digital bog med hele 339 råd om hvordan man implementerer Learning (Content) Management Systems - læringsledelsessystemer og systemer til håndtering af læringsobjekter. (21NOV06)

Alle nyheder... As they happen!

Awards

Det Gyldne Snit 2006. Medio november modtog Lisa Gjedde og gruppen bag Flex-Learn innovationsprisen ved uddelingen af Forskningsnettets ’Det Gyldne Snit’. Begrundelsen var at projektet på ”en spændende og nybrydende måde integrerer video, internet og håndholdte medier i et undervisningsforløb”. (20NOV06)

Boldic Awards. Norske NKI Fjernundervisning har modtaget prisen Boldic Award for sit arbejde med "Læringspartnere". Prisen uddeles for beste utviklingsarbejde indenfor fjernundervisning i de nordiske og baltiske lande. (16NOV06)

MCA-prisen. Zenaria's produktioner kunne ved årets MCA-prisuddeling i TV-byen høste ikke færre end tre priser – to af guld og en af sølv. (6NOV06)

As it happens... Awards

Markedsnyt

digibib.dk. Biblioteket er opdateret - med nye temaer og nye, interaktive materialer (værksteder). (27NOV06)

Blended Learning Blog. Ladegaard A/S ekspanderer i udlandet (nye partnerskaber i Irland, UK). Det er konceptet "Det Gode Salg" der åbner nye markeder for dansk e-læring. Den ene af de nye partnere er Bob Hazell fra Advanced Traning. Han har netop startet en blog for erfaringsudveksling med Blended Learning. (23NOV06)

As it happens... Markedsnyt


OPFORDRING

SKRIV FOR linqx|dk

Redaktionen modtager løbende nyhedstips, forslag til artikler og lignende fra læserne, men aldrig nok! Via linqx|dk får du mulighed for at komme til orde og nå ud omkring 800 registrerede læsere af nyhedsbrevet og omkring 400 daglige besøgende :-)

Skriv til redaktionen(a)linqx.dk. Alle henvendelser behandles seriøst.Konferencer

Digitale evalueringsformer. Har man behov for eller lyst til at vide mere om digitale evalueringsformer, er der nu mulighed for at deltage i hele to forskellige foraer, bl.a. et i Forskerparken i Odense. (30NOV06)

L6. Dette års Learning2006, eller bare L6, har fået god omtale for sit nyskabende format, hvor oplægsholderne eksempelvis kun havde lov til at vise bare en slide per oplæg. Til konferencen er knyttet dels en LearningWiki, dels det såkaldt "Learning 2006 University" med (pre-conference) noter og pod-casts. (10NOV06)

As it happens... Events mm

Venlig hilsen

linqx|dk

Jesper Hundebøllinqx|dk sponsoreres af ... Courseware, ZeNARIA, Mercantilius, DanskMedieDesign, COMONTO, Skolemedia / Gyldendal Uddannelse, MindMakers, Ladegaard, WorkWiser ...E-post adresser og andre personlige information er og vil aldrig blive solgt, udlejet eller på anden måde bekendtgjort andre. Postlisten er pasord beskyttet og anvendes udelukkende til korte, en-vejs briefs fra linqx|dk.

Hvis du ikke ønsker dette nyhedsbrev eller du mener, du har modtaget det ved en fejltagelse, kan du automatisk ændre din abonnementsstatus.Du kan yde økonomisk støtte til arbejdet med linqx|dk ved at sende et bidrag til giro 1923854. Din organisation eller virksomhed kan også indrykke en annonce eller et banner på linqx|dkLad andre følge med. Fortæl om nyhedsbrevet. Tip en kollega - send dette nyhedsbrev videre!