Go to frontpage of www.linqx.dk

BRIEF ID #20070531, No. 49, 2007 (ISSN 1603-5771)

Nyhedsbrevet sendes i dag til 850 registrerede læsere. Velkommen til 11 nye registrerede brugere :-)
Ifølge server loggen er der de seneste 6 måneder (nov 06-apr 07) registreret i gennemsnit 320 unikke brugere/dag.

Konsolidering

Den danske elæringsbranche præges i denne tid af fusioner og opkøb, hvilket jeg af gode grunde har skrevet en del om (konsolidering, nu!) - omend selvfølgelig aldrig udtømmende. Således har Mette Lund fra Snabel-e fundet anledning til i en kommentar at præcisere, at en effektiv netværksorganisering udgør et alternativ til større, juridiske forretningsmæssige enheder: "[S]elvom en virksomhed ikke har mange ansatte, kan den stadig tilbyde det, en stor virksomhed kan – og mere til." :o

Go: Netværk, altid!

Go: Læs også Svend Hansens (tidl. Courseware) kommentar til fusionen mellem Courseware og Key2Know


ANNONCE

CSL logo

Ønsker du at arbejde med læringsprojekter i store internationale virksomheder?
Klik herStay tuned

Selvtræning. I Sverige fylder Bonniers Trafikskola 10 år. Det interaktive selvlæringsprogram er dermed, ifølge Frukostklubben, et "levende bevis på at e-learning fungerer". Der er dog mange andre selvlæringsprodukter på B2C såvel som - ikke mindst - B2B markedet (31MAY07)

E-portfolio og Web 2.0. Knowledge Lab (SDU) har netop samlet og lanceret en række kortere og længere video interviews med nogle af de førende eksperter indenfor portfolio forskningen. Interviewrækken er et resultat af detnne og tidligere års e-portfolio konferencer. (30MAY07)

E-test flopper totalt: Ultimo juni sidste år blev et bredt sammensat konsortium med COWI i spidsen af Undervisningsministeriet tildelt opgaven med at udvikle alt ti obligatoriske, it-baserede test i folkeskolen. Målet var at teste eleverne i diverse fag - vha IT. Da de elektroniske test skulle stå deres prøve ved forårets eksamener, dumpede testsystemet på en række punkter. (15MAY07)

Podcast: For nyligt har bl.a. dagbladet Information skrevet om podcasting på universiteterne. Fra bl.a. AAU lød det, at "skeptikernes afvisning af distribution af forelæsninger på nettet er baseret på overdrevne skræmmebilleder". Podcasting er og bliver et supplement. Skal det være en succes, skal det gøres godt - og det kræver ressourcer. (15MAY07)


ANNONCE

Lectora 2007 - Det nemmeste forfatterværktøj

Lectora 2007 er et endnu hurtigere, endnu nemmere og endnu mere robust forfatterværktøj end nogensinde før. Mere end 50 nye features giver mulighed for hurtig udvikling af e-learning indhold. Nu er mange opgaver reduceret til enkeltklik med musen.

Læs mere på workwiser.dkUudnyttet potentiale. Staten kan ifølge en netop offentliggjort rapport spare mellem 446 mio og 1,1 mia kr/år ved at omlægge mellem 5-22 procent af kursusaktiviteterne til (delvist) IKT-baseret undervisning. Alene på transport og ophold kan staten spare godt 90 mio kr/år. (3MAY07)

Galethea. Den 25. april lagde ekspeditionsskibet Vædderen til ved Langeliniekajen, men Galathea-ekspeditionen fortsætter på internettet på galathea3.emu.dk. I den kommende tid vil resultaterne af de undersøgelser, som forskerne har foretaget på ekspeditionen, blive lagt på nettet. (25APR07)

Fusioner. Per 1. januar 2007 blev IMS Learning overtaget af Assima Ltd, mens Zenaria med 1. marts 2007 som skæringsdato fusionerede med Edvantage Group. Som om det ikke var nok meddeler Key2Know og Courseware, at den første, betydelige danske fusion er en realitet. (24APR07)

Det gyldne snit. Forskningsnettet inviterer endnu engang til konkurrence om innovativ brug af video i undervisning og formidling... I år fremhæves forskellige kvalitative og innovative aspekter ved anvendelse af videomediet inden for undervisning og formidling. (24APR07)

Go: As it happens

Venlig hilsen

linqx|dk

Jesper Hundebøllinqx|dk sponsoreres af ... Courseware, ZeNARIA / Edvantage Group, Mercantilius, DanskMedieDesign, COMONTO, Skolemedia / Gyldendal Uddannelse, Ladegaard A/S, e-lokaler, Teknologisk Institut, IMS Assima...Lad andre følge med. Fortæl om nyhedsbrevet. Tip en kollega - send dette nyhedsbrev videre!E-post adresser og andre personlige information er og vil aldrig blive solgt, udlejet eller på anden måde bekendtgjort andre. Postlisten er pasord beskyttet og anvendes udelukkende til korte, en-vejs briefs fra linqx|dk.

Hvis du ikke ønsker dette nyhedsbrev eller du mener, du har modtaget det ved en fejltagelse, kan du automatisk ændre din abonnementsstatus.Du kan yde økonomisk støtte til arbejdet med linqx|dk ved at sende et bidrag til giro 1923854. Din organisation eller virksomhed kan også indrykke en annonce eller et banner på linqx|dk