Go to frontpage of www.linqx.dk

BRIEF ID #20070913, No. 51, 2007 (ISSN 1603-5771)

Nyhedsbrevet sendes i dag til 865 registrerede læsere. Velkommen til 11 nye brugere :-)
Ifølge server loggen er der de seneste 6 måneder (mar 07-aug 07) registreret i gennemsnit 370 unikke brugere/dag.

Ekstra Bladet Skole

Ekstra Bladet har, i samarbejde med DPU, udviklet et nyt, online undervisningsmateriale, der integrerer it og aviser i undervisningen. Materialet lanceres som intet mindre end en verdenspremiere. Oprindeligt var den fastsat til 3. september, men der er opstået 'tekniske problemer'. Vi venter med spænding.

Ved at udnytte internettet tilbyder den frække avis et efter egne ord ”banebrydende og unikt undervisningsmateriale, der er enkelt at anvende og samtidig er med til at skabe nye muligheder i undervisningen”.

Review: Netmediarium


DMD

ANNONCE

Ambitiøse e-learningkonsulenter søges

DanskMedieDesign A/S åbner kontor i København, og søger 1-2 konsulenter snarest.

Læs mere herAs it happened

Åben eller lukket. KU har netop indført nyt LMS kaldet Absalon. Valget er faldet på norske IT's Learning, der anvender en licensmodel baseret på antallet af brugere. Ift tidligere er det nye system lukket for omverdenen. Det har affødt kritik, da det efter sigende er imod den akademiske tradition og målene om åbenhed og vidensdeling. (12SEP07)

Hej. Du bliver hjulpet af Lars, hvad kan jeg hjælpe dig med? I løbet af efter- og forårssemesteret 2007/08 udbyder Knowledge Lab en række Master Classes i bl.a. IT og læring. Spændende program! (07SEP07)

Refleksion på nettet. Konsulenthuset Argo publicerede primo september en længere artikel med titlen "Reflektion på nettet. Web 2.0 - Sociale teknologier". Bliv klogere på læringsperspektivet i sociale teknologier. (06SEP07)

Open CourseWare. Nyt om Efteruddannelse skriver, at MIT siden 1999 har tilbudt e-læring i et åbent undervisningsmiljø. I dag tilbydes flere end 1.550 kurser (matematisk, socialvidenskab, fysik eller kemi, etc.) via OpenCourseWare. (03SEP07)


ANNONCE

Fluid On Tour 2007

Foreningen for fleksibel uddannelse i Danmark (FLUID) har arrangeret en studie-netværkstur til Italien d. 19.-21. september 2007.

Undervejs på ruten vil der på besøgsstederne blive demonstreret implementerede, men up front undervisningsforløb med bl.a. real time, 3D, wiki, blog, moodle, serious games, freeLOms mm.

Kan du, kan du stadig netop nå at komme med: FOT 07Online tutor-service. Dagbladet Information bragte i et tillæg om studiestart en artikel om det indiske, online tutor servicebureaue TutorVistas. Firmaet, der i dag har 600 indiske undervisere, har siden 2004 leveret tutor-hjælp til primært amerikanske elever og studerende. (03SEP07)

DevLearn2007. Post Danmark bragte programmet for en af de tilbagevendende, internatinoale konferencer om ikt og læring frem til undertegnedes bopæl. Se hvad det fem dage lange program blandt meget andet byder på! (17AUG07)

Kreative videoproduktioner søges. UNI-C, der står for konkurrencen "Det Gyldne Snit", søger igen i år gode eksempler på gode måder at bruge video på: f.eks. til instruktion, dokumentation, træning, interview og forelæsninger - eller noget helt andet. Fristen er 15. september! (03AUG07)

Ministerielle prioriteter. Computer World opridsede i en artikel bragt sidst i juli måned de fem vigtigste it-initiativer i Undervisningsministeriet.

Go: X-file

Venlig hilsen

linqx|dk

Jesper Hundebøllinqx|dk modtager sponsorstøtte fra... DanskMedieDesign, ZeNARIA / Edvantage Group, Mercantilius, Skolemedia / Gyldendal Uddannelse, Ladegaard A/S, e-lokaler, Teknologisk InstitutLad andre følge med. Fortæl om nyhedsbrevet. Tip en kollega - send dette nyhedsbrev videre!E-post adresser og andre personlige information er og vil aldrig blive solgt, udlejet eller på anden måde bekendtgjort andre. Postlisten er pasord beskyttet og anvendes udelukkende til korte, en-vejs briefs fra linqx|dk.

Hvis du ikke ønsker dette nyhedsbrev eller du mener, du har modtaget det ved en fejltagelse, kan du automatisk ændre din abonnementsstatus.Du kan yde økonomisk støtte til arbejdet med linqx|dk ved at sende et bidrag til giro 1923854. Din organisation eller virksomhed kan også indrykke en annonce eller et banner på linqx|dk