Continuum


Category search for eva gave 3 hit(s).

Klimaet

[2009-06-08 16:00:29  |  jesper]
Ultimo maj 2009 lanceredes et nyt, virtuelt univers på hjemmesiden klimakampen.dk. Målgruppen er unge i alderen 16 til 19 år, som her kan "lære om aktuelle klimaforhold og sammen med andre unge drøfte klimaproblematikker, udvikle eksempelvis CO2-besparende opfindelser og få feedback på deres løsninger på reelle klimaproblemer fra eksperter i uddannelsesinstitutioner og virksomheder" (det sidste gad jeg godt se eksempler på).

Tilsyneladende er der forud for lanceringen 'indkommet' en række ideer, således har "SFJ" i "Tænketanken" foreslået at sætte dynamolygter på kondicykler, en ukendt afsender har foreslået generatorer indbygget i cyklerne, medens ULRIKKEROSEN - der, viser det sig, er ansat i MOCH - har stjålet en håbløs ide fra InnovationLab, nemlig at opsamle energi fra et dansegulv. De her nævnte "ideer" er alle postet to gange; siden lanceringen er der ingen nye ideer...

Under udfordringer finder man et forslag om at opsamle "energi fra pizzaria". Baggrunden for forslaget lyder: "Det er irriterende at komme ind i et pizzaria, og der er sindsygt varmt. Dette er 100% sikkert, hver eneste gang, hver eneste pizzaria."

Et gennemgående træk på klimakampen.dk er - målgruppen taget i betragtning - de meget betydelige mængder tekst. Muligvis er det et led i klimakampen - tekst kræver som bekendt mindre båndbredde. Når siderne leveres hurtigere, sparer man strøm og dermed Co2. ja, det var da i det mindste en tanke...

Dette til trods finder videnskabsminister Helge Sander, at "[e]t e-læringsunivers som klimakampen.dk er et godt eksempel på, hvordan it kan understøtte de unges inddragelse i klimadebatten ved at bygge bro mellem de unge, virksomhederne og forskerne og samtidig stimulere til innovative ideer, der kan vise sig at gøre en konkret forskel i klimakampen". Tydeligvis ved han ikke, hvad han udtaler sig om - vi mangler da fuldkomment endnu at se de gode eksempler udfoldet, endsige sådanne omsat til konkrete forskelle!

Klimakampen.dk er udviklet af MOCH ved hjælp af Videnskabsministeriets støttepulje til udvikling af e-læringsuniverser for børn og unge.

Kilde: VTU: E-læring ind i klimakampen
Go: klimakampen.dk :-(

Digitale evalueringsformer

[2006-11-30 23:14:02  |  jesper]
Har man behov for eller lyst til at vide mere om digitale evalueringsformer, er der nu mulighed for at deltage i hele to forskellige foraer.

Oplagt er det at tage turen til Odense (Forskerparken), hvor det undersøges, hvordan vi skaber "evalueringsformer, som giver mulighed for både tydelig dokumentation og rum for variation og innovation i uddannelserne".

Baggrunden er, at udbredelsen af digitale medier i uddannelserne kan bruges til øget kontrol, men også til langt mere varierede og individualiserede evalueringsformer. Konferencen fremlægger erfaringer med og perspektiver for digitale evalueringsformer."

Kan eller vil man ikke det, er det muligt parallelt med denne konference at deltage i et to-dages online forum: "Designing & Developing Online Assessments & Evaluations".

Go: Dokumentation af viden og læring
Go: Designing & Developing Online Assessments & Evaluations

EVA / EVU

[2006-08-09 16:21:57  |  jesper]
Efterårets temaer på unev.dk (Universiteternes Efter- og Videreuddannelse)- er netop annonceret. I tiddskriftsseriens tema 8 sætter man fokus på "Tilrettelæggelse af EVU på universitetet" (nogen forvirring hvad angår forkortelser må forudses), mens man i tema 9 undersøger "Evaluering og feed-back i netstøttet uddannelse".

Begge temaer støttes af en tema dag. Som det fremgår af event-kalenderen, afholdes temadagen vedr. evaluering den 28. august 2006.

Baggrund: UNEV udviklingsforum

log in

home
Search:

Continuum
Ydelser
Profil
Sitemap

linqx|dk
jm thielesvej 6
dk 1961 frb c
jesper@linqx.dk
+45 2424 4690

ISSN 1603-5771

ETIKETTER

- multimedie
- skole
- events
- markedsnyt
- indhold
- online
- trends
- LMS
- strategi
- leg
- forskningsnyt
- analyser
- test
- evaluering

Briefs, Arkiv

Log ind