Continuum


Category search for marked gave 31 hit(s).

E-læringsenheden nedlægges (opjusteres)

[2009-12-08 16:57:18  |  jesper]
Det nye, fusionerede Århus Universitet har besluttet at nedlægge "e-læringsenheden" (det lyder heller ikke videre dynamisk), som i en årrække har været en del af fællesadministrationen eller, som det fremgår af enhedens endnu eksisterende profil: "en fælles-administrativ enhed associeret med den centrale it-organisation" (Datakontoret). Enheden "samarbejder bl.a. om de tekniske aspekter af universitetets e-læringsplatform, AULA, og udviklingen af et mediaarkiv." Men ikke længere...

Af rektoratets nyhedsbrev nr. 42, udsendt dags dato, fremgår det nemlig, at det længe har været drøftet, hvorvidt denne faglige aktivitet skulle opprioriteres i det nuværende miljø, eller om man skulle flytte kompetencerne ud i de faglige miljøer. De fire medarbejdere i e-læringsenheden forsøges nu placeret andre steder på universitetet, med udgangspunkt i deres faglige ekspertise.

Lukningen af e-læringsenheden betyder naturligvis en besparelse i fællesadministrationen, men der er efter sigende først og fremmest tale om en faglig beslutning, der handler om hvor e-learning bedst hører hjemme og hvordan man ønsker at løfte denne opgave. Konklusionen må være, at e-læring hører hjemme i de faglige miljøer, og ikke i en stab.

Kilde: E-læringsenheden nedlægges
Om elæringsenheden (skynd dig)

Stille og rolig knald på

[2009-02-20 21:57:08  |  jesper]
Hvad sker der med jer
Jeres liv må være gået i stå
Vi har stille og rolig knald på...

Hits til jeg bliver hæs. Jeg er blæst, helt væk..
Jeg glæder mig til at få det bedre
Stå på scenen

Jeg fylder 25 om et fucking øjeblik
Ny start
Stille og rolig knald på

Jepper, UFO YEPHA...

Tænker:
- strømline 'triple-v'
- (c)
- én liste top
- nyt entry x
- omtale
- catg.: marked
- subject: fa navn
- link til /www/commercial.php#nn
- keep in mind (top entries, january 2009)

Bemærk: Øvelse er især relevant ift at få ryddet op i listen. Der er desværre en del link rot... døde links, i.e. Og spøgelsesvirksomheder. Hvis nogen spør' mig.

Hvordan går det? Stille og rolig knald på :~|

Best of the best

[2009-01-20 10:01:15  |  jesper]
I dagens udgave af Børsen læser jeg, at Vestas' introduktionsprogram netop er blevet kåret som verdens bedste. Det er man hos Effective-Learning, der sammen med Peopleway og Empatii har udviklet introduktionsprogrammet, ikke helt uden grund "utroligt glade for og stolte af". Godt nok.

Et væsentligt træk ved introduktionsprogrammet er, at det foregår i et konceptuelt univers - 'Vestas World', en "fiktiv gengivelse af Vestas' virkelige forretningsverden, udformet i et geografisk neutralt univers". Her kan nye medarbejdere - qua 16 forskellige rollemodeller, avatarer - i løbet af blot 5 timer arbejde sig igennem 5 moduler, der hver især omfatter "Vestas’ historie, organisation og værdikæde, vision, mission, kultur, produkter og løsninger".

Samlet set skønnes flere end et hundrede Vestas medarbejdere at have deltaget i udviklingen af programmet - dets "udrulning blev understøttet af kommunikation på Intranettet og lokal HR- og lederinvolvering".

Jeg ville gerne have "oplevet" en af verdens bedste e-læringsløsninger, men trods verdensklasse virkede linket ikke... Det samme var desværre tilfældet for effektmålingen. Irriterende og ærgerligt, vil jeg sige.

At Citibank i 2007 var blandt vinderne af sammen konkurrence, skal man forhåbentligt ikke lægge for meget i - man kan vælge blot at konstatere, at der ikke nødvendigvis er en sammenhæng mellem nomineringer og reelle resultater, eller mellem fx "Learning Initiative Excellence" og almindelig hæderlighed og god forretningsførelse. Således blev fx IT Factory for ikke så længe siden kåret - af Børsen og Ernst & Young - som årets vækstvirksomhed. Dem der kårer, er nogen gange aldeles inkompetente, og kåringer derfor i bedste fald ligegyldige, i værste fald skræmmende eksempler på blandingsmisbrug og lemfældig omgang med både det ene og det andet.

Læs mere her: Effective-learning leverer en af verdens bedste læringsløsninger i 2008

Branchenyt - dags dato

[2008-12-15 14:33:41  |  jesper]
I mangel af friske nyheder fra e-læringsbranchen bringes hermed et udpluk af årets gamle nyheder: de er tilfældigt udvalgte, høstet i kraft af besøg (bemærk: dags dato) på nogle af fremmeste e-læringsagenturer i landet.

Det er som det fremgår oftest 3-6 måneder gamle nyheder man finder. Det er som hovedregel 'gode nyheder' - pressemeddelelser om nye projekter. Ellers finder man fingerede events, statiske henvisninger, stillingsopslag, nyhedsarkiver, eller man må anvende søge-funktionen, hvor som i tilfældet Rambøll Management e-læringsafdelingen er nedlagt som selvstændig enhed.

Så her er de - nyt fra branchen. Copy-paste. Ren, håndkodet html tekst. Nyheder fra og om det danske elæringsmarked. I hvert tilfælde en nyhed er det nok værd at følge op på. Senere. Her.


Vi starter med et par nyheder fra det gode firma MOCH - MOrten og CHristian:

"MOCH lancerer to netbaserede læremidler til folkeskolen." (Publiceret) Thursday 29. of November 2007

"En milliard kroner. Det kan skatteyderne spare, hvis e-læring blev udnyttet optimalt i det offentlige. Trods stor parathed i befolkningen benytter færre og færre myndigheder e-læring." (Publiceret) Tuesday 08. of May 2007

Mere: moch.dk/nyheder


E-læring skal sikre fuldt udbytte af det kommende nationale radiokommunikationssystem, SINE. SINE, det nye digitale radiosystem til hele det danske beredskab...

Mere - fra fusionerede Key2Know og Courseware: http://www.key2know-cl.dk/aktuelt


IMS Assima Awards og James Bond forpremiere
08-10-2008

"Vi har lejet en biograf, sørget for lækre små retter og drinks og udpeget årets bedste kundeprojekter. Torsdag den 6. november mødes 200 personer til forpremiere på den nye James Bond film og efterfølgende til ..."

Fedt link: http://www.ims.dk/Default.aspx?m=e38be7da-83e7-4214-bc8b-06475dc1a3f6&id=f9f104f8-aa08-4fcf-8f18-8a9ec01042b3


DanskMedieDesign skal levere e-learning til Staten

"Vi er netop blevet kvalificeret i forbindelse med Personalestyrelsens Rammekontrakt vedrørende udvikling af omkring 150 e-learning kurser til ca. 90.000 ansatte i Staten. Med den nationale strategi på området ønskes at fremme kompetenceudvikling i Staten via e-learning.

Seneste nyt (2008, formodes): danskmediedesign.dk/sw8220.asp?


E-learning Nordic 2006. Effekten af it i uddannelsessektoren

"E-learning Nordic 2006 er den første fællesnordiske undersøgelse som fokuserer på effekten af it i uddannelsessektoren. E-learning Nordic 2006 er gennemført i Finland, Sverige, Norge og Danmark. Mere end 8000 personer (elever, lærere, forældre og skoleledere i grundskoler og på de gymnasiale ungdomsuddannelser) har deltaget."

(Seneste nyhed, søgning "e-learning" var 12-06-2008)

Search string: http://www.ramboll-management.dk/search.aspx?q=e-learning


inden for udtale

"Torsdag den 1. marts 2007 (!) lancerede Dansk e-Learning Center dets nyeste produkt inden for sprogtræning: "det interaktive udtaleprogram". Programmet, der er en del af sprogprogrammet DanskABC, er et onlineprogram, hvor fokus er lagt på udtale. Målgruppen er alle de mennesker, der er i gang med eller skal til at lære dansk. "

http://www.delc.dk/2007/7-2007/21-inden-for-udtale.html


Nye ansigter i Xafir - Eneste nyhed i 2008


Version A: en pressemeddelelse fra 2006


I forlængelse af disse spændende nyheder er det værd at bemærke, at en række sites slet ikke har nyheder, fx

Accipp - No news available, ja, der er slet ikke noget tilgængeligt indhold.

"Danish Probe is a virtual company with global partnerships.
The company has its headquarter in Copenhagen, Denmark and work with national and international partners for hosting, content development, system integration and consultancy. This makes the company lean, powerful and scalable towards any future challenge. All together we are more than 500 developers and consultants throughout the world."
(Gad vide hvad de 500 personer foretager sig?)

Arcanic A/S - Ingen nyheder i øjeblikket

Skolemedia - her har man til gengæld en drop-down menu med "Nyeste projekter" - den er helt tom

NB: Effective Learning havde til gengæld 5 nyhedsposter indenfor den seneste 30 dage - blandt andet en artikel ved navn "lyden af læring".

Gå selv på opdagelse - start evt. her: Danske elæringsagenturer

Netdansk

[2008-01-24 10:18:31  |  jesper]
Sprogcentret i Aarhus har for ganske nyligt taget et nyt, dansk udviklet online miljø i anvendelse. I forgårs var der i TV2 nyhederne (region Østjylland) et indlæg (2’ 26”) om, hvordan Sprogcentret i Aarhus anvender videokonferencesystemet. Systemet er udviklet af Safari Development (tidligere EroomX/Elokaler).

På sprogcentret håber man, at de 30 indiske læger, der for nyligt ankom til regionen, vil drage nytte heraf. Argumenterne er de velkendte – fleksibilitet ift skæve arbejdstider (for så vidt undervisningen er synkron, kræver det så også fleksibilitet af lærerne)...

Se selv:
tv2regionerne.dk
safaridevelopment.com
bonus link: talkingletter.com

Status

[2007-12-29 20:36:39  |  jesper]
Efteråret var præget af enkelte konferencer. Et par stykker blev aflyst, pga for få tilmeldte. Kurser og konferencer klumpede sig sammen - kulminerede - omkring efterårsferien (ca.). Et enkelt arrangement blev aflyst pga valget.

En konference havde som afsæt, at kun ca. 1 ud af 5 lærere i erhvervsskolen anvender ikt til egentlig læring. Dyrt indkøbte læringsledelsessystemer anvendes alene til distribution og kommunikation. Men ikke læring. Denne læsning affødte følgende kommentar på linqx.

En enkelt læser har bidraget med en artikel. Den publiceres snarest muligt.

(...)

Koncepthus for Blended Learning

[2007-11-30 11:53:16  |  jesper]
Det går efter sigende godt for Ladegaard A/S, efter at de for et par år siden fusionerede med Svifnik:

"LADEGAARD A/S har udviklet sig fra at være en traditionel træningsvirksomhed indenfor salg, ledelse og service, til i dag at erobret sin egen kategori med Blended Learning. Visionen er at profilere brandet LADEGAARD A/S som koncepthus for netop Blended Learning."

De faste læsere af linqx|dk vil have en fast holdning til, hvad blended learning er, nemlig en kombinantion af traditionel ansigt-til-ansigt undervisning og vidensformidling/undervisning ved at inddrage multimedier (fx classroom training, web-based training, webinars, CD-ROM courses, video, EPSS systems, and simulations. Other media which is less exciting but just as important includes books, job aids, conference calls, documents, and PowerPoint slides)(altså fx e-læring).

Man kan evt. skifte site og se Ladegaards Blended Learning koncept demonstreret i en kort videosekvens: Hvad kan Blended Learning gøre for dig? (video).

Kilde:
Årsrapport 2006/2007: 80% af omsætningen kommer fra Blended Learning aktiviteter

PS: Til jul udkommer "Der Schlüssel zum Vertriebserfolg – System LADEGAARD". Altså Nøglen til det gode salg på tysk. Det bliver næppe det store hit juleaften, men må det gå konceptet godt syd for grænsen ;-) Så vi kan få mere gang i eksporten af danske elæringskoncepter.

  (p. 1/5)  >> log in

home
Search:

Continuum
Ydelser
Profil
Sitemap

linqx|dk
jm thielesvej 6
dk 1961 frb c
jesper@linqx.dk
+45 2424 4690

ISSN 1603-5771

ETIKETTER

- multimedie
- skole
- events
- markedsnyt
- indhold
- online
- trends
- LMS
- strategi
- leg
- forskningsnyt
- analyser
- test
- evaluering

Briefs, Arkiv

Log ind