Continuum


Category search for online gave 16 hit(s).

Playspace

[2008-12-19 13:59:59  |  jesper]
Idet jeg ønsker læserne glædelig jul og godt nytår, er årsskiftet en passende anledning til dels at informere om undertegnedes aktuelle forskning, dels et online læringsspil kaldet PLAYSPACE. Det sidste først!

PLAYSPACE er et internetbaseret undervisningsspil om byrum og byliv. Det handler om aktuelle problemstillinger i danske byer. Problemstillingerne har en generel karakter og kan derfor med rette overføres til ens egen byzone - med skyldig hjælp fra underviseren. Spillet er udgivet og udviklet af Dansk Arkitektur Center i samarbejde med MUTOPIA; spillet er finansieret af Realdania og er gratis at benytte.

I Playspace kan man indrette 4 forskellige byrum - pladsen, havnen, vejkrydset og torvet. Det er som sagt et spil, og derfor gælder der visse regler: "Det gælder om at skabe et balanceret byrum, som både fungerer rent praktisk, er sikkert og rart at være i." Man skal for at få flest muligt point sørge for, at de forskellige parametre fremstår balanceret: "Det er antallet af mennesker, som du får samlet i dit byrum, der viser, hvor godt det er gået." Der er 50 forskellige elementer, eller objekter, og man kan vælge 15 af dem. Mange elementer er efter min mening helt håbløse. Når et byrum er gemt, kan andre rate det.

Jeg vælger at indrette en skole og får som kulisse et tomrum nedenfor metroen ved Fields på Amager. Nu gælder det om at gøre pladsen indbydende, og jeg kan vælge ... Ja, nu valgte jeg et element fra et galleri, med det resultat at der på min PC kom advarsel om, at et script ville tvinge min Adobe Flash Player 10 i knæ. Ville jeg fortsætte - nej tak. Så reboot'e: Nu ser jeg, hvad galleriet indeholder, nemlig en samling vildt fabulerende pladser, torve og havnerum. Jeg vælger igen at vende fokus mod mit eget space...

... som jeg indretter med en masse træer, nogle store sten og en bænk. Ret kedeligt, og jeg må bruge mange træer for at skærme for Fields. De mange træer skaber miljø (et af parametrene), men ikke så meget andet. Jeg gemmer min model, og hvad sker der. Endnu engang advares jeg om at min PC måske går i helt i stå, men hvad værre er (næsten), mit space bliver tilføjet elementer, som jeg nok havde valgt, men så sandelige også fravalgt igen (slettet), bl.a. nogle trebenede taburetter i stål (nu sværer de i luften), et klatrestativ, og en fyr der hopper rundt på sin ene arm! Meget besynderligt og helt klart utilfredsstillende. Jeg får også en stor, sur smiley (sic!) - men lad gå med det. Hvad jeg ikke kan acceptere, er den dårlige programmering - det har MUTOPIA ikke gjort godt nok. Og det er synd, for spillet er ellers ikke dårligt. Jeg kan hermed opfordre den rum- og it-interesserede læser til selv at prøve: DAC - PLAYSPACE

Når jeg med glæde anmelder PLAYSPACE skyldes det, at jeg faktisk siden januar 2007 har studeret hvordan arkitekter og ingeniører kæmper med forskellige, nye 3D modelleringsværktøjer. Altså i en rigtig praksis. Kort sagt undersøger jeg hvordan dette værktøj - en applikation - virker ind på særligt arkitektens hverdag: arkitektens arbejdsrutiner, -metoder og -processer. Hvordan en ny, computerbaseret 3D modelleringssoftware skaber masser af uventede effekter, som arkitekten løbende må forholde sig til. Jeg observerer og spørger ind til, hvad der sker og hvordan man nu lærer at håndtere den nye virkelighed, der af nogen betegnes som et nyt alfabet, et paradigmeskifte. Jeg erfarer (blandt meget andet) at en del af udfordringerne består i at håndtere uhensigtsmæssigheder, at få programmerne til at gøre det man ønsker, at man kort sagt bruger en frygtelig masse tid på at få det til at se effektivt ud. At man lærer, populært sagt, ved at udforske programmerne - på må og få (learning by fooling around, som en informant udtrykker det). At man betjener sig af forskellige kneb - for at klare sig. At visionerne måske nok holder, delvist, men at intet i denne verden kommer af sig selv.

Glædelig jul og godt nytår...

Jesper

Virtuelle Galathea

[2008-01-22 09:53:16  |  jesper]
Galathea ekspeditionen sluttede sin færd allerede sidste år, men på internettet findes der selvfølgelig en lang hale af mere eller mindre strukturede informationer (fx ”Satellite Eye” - 12.000 billeder der kan ses via blandt andet Google Earth) om de mange delprojekter, der dybest set udgjorde selve ekspeditionen. Men nu kommer der endu mere. I kraft af Undervisningsministeriets Tips og Lottomidler kan Virtuel Galathea formentlig snart søsættes. Hele 5 millioner kroner ydes der til det nye site, hvis formål det er at distribuere materiale, som skal indgå i pensum for skoleelever fra syvende klasse og opefter.

Konsortiet der skal udvikle det webbaserede undervisningsmateriale er sammensat af miljøer fra Risø DTU, DTU Space, Danmarks Meteorologiske Institut, Niels Bohr Institutet, Danmarks Miljøundersøgelser, firmaerne GRAS, EduGIS og STV nature and science. De 50 forskningsprojekter som deltog i ekspeditionen, samt gymnasie- og folkeskolelærere vil blive inddraget i udviklingen.

Blandt de forventede highlights er videoklip som beskriver livet som forsker på Antarktis, og klip som viser, hvordan naturligt hjemmehørende og importerede planter kæmper om pladsen på Galapagos-øerne.

For at ramme målgruppen, forventer konsortiet at annoncere via bl.a. YouTube. Der er ikke afsat midler til at opdatere materialet, så projektleder Charlotte Hasager efterlyser allerede flere midler. Frisk dame.

virtuelgalathea3.dk

Netpilot

[2007-10-31 18:17:55  |  jesper]
Har man børn, der bruger ens eller hjemmets PC, bør man overveje at teste Netpilot - et plug-in til IE: Netpiloten er en ny, interaktiv assistent til Internet Explorer, der guider brugeren til at blive bedre til at søge på Internettet.

Den interaktive assistent er det seneste skud på stammet i Netpilot pakken. Netpilots undervisningsdel indeholder materiale til fire modulers klasseundervisning. Materialet er beregnet til undervisning på skolen og folkebiblioteket. I 4 moduler fremlægges grundlæggende begreber og metoder til god informationssøgning.

Netpilot er et samarbejde mellem Learning Lab Denmark, bibliotekerne i Odense, Roskilde, Herning og København, Holbæk Seminarium, Kommunernes Skolebiblioteksforening og Danmarks Skolebibliotekarer.

Go: netpilot.dk

Ekstra Bladet Skole

[2007-09-17 20:08:14  |  jesper]
Ekstra Bladet har, formodes det, meget snart verdenspremiere på deres nye skoleinitiativ kaldet Ekstra Bladet Skole. Meget snart, for man er forud for lanceringen løbet ind i tekniske problemer...

EB Skole integrerer it og aviser i undervisningen. Ved at udnytte internettet tilbyder den frække avis et efter egne ord ”banebrydende og unikt undervisningsmateriale, der er enkelt at anvende og samtidig er med til at skabe nye muligheder i undervisningen”.

linqx|dk har kigget med på en demo af beta-versionen, og det så meget godt ud, bl.a. er der udviklet en række interaktive agenter. EB og DPU ønskes held og lykke med projektet.

Review: Netmediarium

Open CourseWare

[2007-09-03 08:55:18  |  jesper]
Nyt om Efteruddannelse skriver i dag, at man på MIT siden 1999 har tilbudt e-læring. Det sker i et åbent undervisningsmiljø, hvor flere end 1.550 kurser (matematisk, socialvidenskab, fysik eller kemi, etc.) i dag tilbydes via OpenCourseWare.

Flere forskellige uddannelsesinstitutioner deltager i projektet. Betingelsen for at deltage er som med anden open source udvikling, at man bidrager til projektet, fx ved at udvikle mindst 10 kurser, eller ved at bidrager med oversættelse eller distribution af kurserne. Indtil videre er ingen danske uddannelsesinstitutioner aktive i projektet.

Konsekvenserne af initiativet er trods flere års erfaring ikke kendte endnu. På MIT er imidlertid overbeviste om, at det ikke svækker deres almindelige uddannelser. Således ses det som et våben i kampen mod dem, der søger at gøre viden og uddannelse til et kommercielt produkt. Et flertal af brugerne ønsker således ikke et eksamensbevis.

Go: Tag en gratis universitetsuddannelse på nettet

Online tutor-service

[2007-09-03 08:36:34  |  jesper]
Dagbladet Information skriver i dag i et tillæg om studiestart om det indiske, online tutor servicebureaue TutorVistas. Firmaet, der i dag har 600 indiske undervisere, har siden 2004 leveret tutor-hjælp til primært amerikanske elever og studerende.

TutorVista tilbyder gratis prøvetimer i bl.a. geometri, fysik, talteori, eller fx indisk historie. Når en studerende logger på, popper vedkommende op på tutorens skærm. Så kan de enten skrive sammen eller tale via head-set, ligesom den elektroniske whiteboard kan bruges til fx geometri.

TutorVista havde i juni i år 2200 betalende brugere fra primært USA og England, men flere markeder forventes at komme til. En måneds ubegrænset, online hjælp koster 100 USD/måned.

The Economist forudser, at markedet for personlig rådgivning mellem USA og Indien runder 2 milliader USD i 2015.

Google Gears

[2007-06-04 14:44:55  |  jesper]
Google Gears er en service fra Google, der gør det muligt at afvikle online (server-side) webapplikationer offline:

"Google Gears (BETA) is an open source browser extension that enables web applications to provide offline functionality using following JavaScript APIs."

Ifølge en observatør nærmer vi os dermed en situation, hvor browseren fungerer som den ultimative platform - for bl.a. læring. Og muligvis, at man fremover ikke længere har behov for et LMS. En forudsætning er selvfølgelig, at man tror på Web 2.0 revolutionen - som endnu lader vente på sig...

Jeg har ikke prøvet applikationen, og skal da slet ikke anbefale nogen noget. Blot gøre opmærksom på, at der måske er noget at komme efter?

Baggrund: gLMS is coming - Google Gears
Prøv selv: gears.google.com

  (p. 1/3)  >> log in

home
Search:

Continuum
Ydelser
Profil
Sitemap

linqx|dk
jm thielesvej 6
dk 1961 frb c
jesper@linqx.dk
+45 2424 4690

ISSN 1603-5771

ETIKETTER

- multimedie
- skole
- events
- markedsnyt
- indhold
- online
- trends
- LMS
- strategi
- leg
- forskningsnyt
- analyser
- test
- evaluering

Briefs, Arkiv

Log ind
Warning: include(c.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /usr/local/www/linqxdk/www/x/index.php on line 83

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'c.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/share/pear:/usr/local/www/serverinfo') in /usr/local/www/linqxdk/www/x/index.php on line 83