Continuum


Search for fdih gave 3 hit(s).

eVidennet

[2006-02-27 22:04:03  |  jesper]
@ventures, der driver eVidennet, har netop besluttet at åbne "VidenNet for e-læring for alle interesserede". Formålet med VidenNet for e-læring er at "holde brugerne opdateret om e-læringspædagogik".

@ventures var indtil årsskiftet 2004/05 et netværk under "5-skole konsortiet" (Aalborg Handelsskole, Aarhus Købmandsskole, Sønderborg Handelsskole, TietgenSkolen i Odense og Lyngby Uddannelsescenter). Efter januar 05 fortsatte aktiviteterne under Århus Købmandsskole. Årsagen til opløsningen var en afmatning i interessen for e-læring.

Man skal fremover blot være registreret som bruger, for at få adgang til den lukkede del af siten, hvorfra der er adgang til materialer, en erfa-del og en kompetence-del. Før kostede det penge...

For nyligt lukkede FDIH sin netværksgruppe, og et hastigt blik på diverse netværk afslører, at det står sløjt til andre steder - også.

Nogen ynder - uden konsistens i øvrigt - at påstå, at "glansen er gået af e-læring". Således udtaler IDG-forlaget til sit eget medium, Computerworld", at det "ikke længere [giver] mening at betragte e-learning som selvstændigt område". Det sker samtidigt med, at man lancerer e-læring som tema, og de seneste par uger nær-dagligt har publiceret en artikel om emnet. Tjah...

Go: evidennet.advsh.net

E-læringsnetværk nedlagt

[2006-02-06 17:40:40  |  jesper]
Foreningen af Dansk Internethanden, FDIH, har i dag besluttet at nedlægge netværksgruppen e-learning. Beslutningen er truffet, "fordi gruppens medlemmer ikke har deltaget i gruppens aktiviteter gennem længere tid."

Undertegnede var dog med til mindst et par møder i det forgangne år, men begejstringen for gruppens aktiviteter har nok desværre ikke været overvældende; nye tiltag var ligeledes vanskelige at gennemføre, således synes der med beslutningen at være sat definitivt punktum for planerne om en virtuel konference.

"[E]-learning er [imidlertid] fortsat et vigtigt område for FDIH" og foreningen vil fortsat afholde seminarer mm relateret til e-learning. Det er ressourcekrævende at drive en netværksgruppe, og FDIH har valgt at anvende de begrænsede ressourcer der, hvor medlemmerne er (?).

Ved et nyligt afholdt "netværkslaboratorium" fremgik det, at FDIH også ifm. andre af foreningens netværk til tider havde svært ved at sikre det ønskede fremmøde. Det er godt, det er gratis, men der er ikke tid.

Også andre e-læringsnetværk lider af manglende aktivitet. Således er der heller ikke meget liv i det såkaldte "E-Learning Community". Omend det seneste møde i dette netværk ifølge hjemmesiden synes at være i februar 2002, erindrer undertegnede dog at have deltaget i et eller flere arrangementer så sent som i 2004. Men det er jo også lidt længe siden.

Endelig må man også med berettiget skepsis spørge til, om der er liv i "Danish Association of Open Universities" - en sammenslutning etableret i 1995 med henblik på "udviklingen af fjernundervisning og IKT baseret uddannelse samt varetagelse af dansk medlemskab af EADTU (European Association of Distance Teaching Universities) og ICDE (International Council for Distance Education)".
- Beklageligt...

Printed press reviewed online

[2002-08-20 18:16:25  |  jesper]
Pursuant to my survey of featured news on Danish e-learning sites I was today informed by IMS that the site www.e-learning.dk was just about being re-launched.

IMS is the sponsor of the site. Basically it is another (e.g. FDIH, Fluid) exclusive, i.e. closed, network. Fortunately non-exclusive users can access an apparantly complete review of the Danish printed press :-D

URL: e-learning.dk

log in

home
Search:

Continuum
Ydelser
Profil
Sitemap

linqx|dk
jm thielesvej 6
dk 1961 frb c
jesper@linqx.dk
+45 2424 4690

ISSN 1603-5771

ETIKETTER

- multimedie
- skole
- events
- markedsnyt
- indhold
- online
- trends
- LMS
- strategi
- leg
- forskningsnyt
- analyser
- test
- evaluering

Briefs, Arkiv

Log ind